Satsningar utöver majoritetens budget 2022 görs framförallt i skolan. Foto: SVT

Mer pengar till yrkesutbildningar i SD:s skuggbudget

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Stockholm stad skriver i sin skuggbudget för 2022 att partiet vill satsa mer på skola och yrkesutbildningar. I budgetförslaget läggs 200 miljoner mer på yrkesutbildningar än vad den grönblåa majoriteten gör.

– Det finns många bristyrken idag och behovet av att styra efterfrågan från arbetsgivare mot arbetstagare är en viktig satsning för att tillgodose kompetensförsörjningen och därmed säkra skatteintäkter, säger Peter Wallmark (SD) Gruppledare i Stockholms stadshus.

Satsningar på skolan

Utöver majoritetens budget vill SD lägga mer pengar på skola och förskola. Bland annat genom ökad personaltäthet, lärarsekreterare och ökat stöd till stadens resursskolor. I budgeten görs också en satsning på 100 miljoner kronor för utökad undervisning i svenska.

De största besparingarna ska göras genom att ta bort Jobbtorg Stockholm – 336 miljoner, modersmålsundervisning – 320 miljoner, utbyggnad av cykelbanor – 300 miljoner.

Nedan hör ni om majoritetens budgetförslag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.