Elin Olsson är ordförande i Miljöpartiets Stockholmsregions distriktsstyrelse. Foto: Janerik Henriksson/TT och Anders J Larsson

Miljöpartiet centralt tar över MP i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets Stockholmsdistrikt tar över partiets lokalavdelning i Sundbyberg. Frågan om partiets kommunalråd ska uteslutas ur partiet skickas vidare till Miljöpartiets partistyrelse ”för skyndsam utredning och beslut”.

Miljöpartiets kommunalråd i Sundbyberg har anklagats för mobbning och särbehandling. Partiet självt har gjort en internutredningen av förhållanden i lokalavdelningen där maktmissbruk konstateras, och även kommunen har låtit göra en utredning som visar på kränkande särbehandling.

Under torsdagen höll Miljöpartiets Stockholmsregions distriktsstyrelse möte där lokalavdelningen i Sundbyberg och dess gruppledare – det ovan nämnda kommunalrådet – behandlades.

Avsätter lokala styrelsen

Enligt distriktsstyrelsen har varken lokalavdelningens styrelse eller gruppledaren vidtagit nödvändiga åtgärder i denna synnerligen allvarliga situation. Man väljer därför att entlediga lokalavdelningens styrelse och ta över lokalavdelningen centralt.

– Vi ser mycket allvarligt på de problem som identifierats i lokalavdelningen och i Sundbybergs kommun. Så här får det absolut inte gå till, säger Elin Olsson, ordförande i distriktsstyrelsen, i en kommentar.

Kommunalrådets framtid skjuts upp

När det gäller frågan om Miljöpartiets kommunalråd i Sundbyberg skulle uteslutas fattades inget beslut. I stället skjuts den frågan till partistyrelsen för skyndsam utredning och beslut.

– Nu ska vi göra allt vi kan för att ge lokalavdelningen i Sundbyberg en möjlighet till konstruktiv omstart, säger Elin Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer