Det är inte aktuellt med en ny utredning av Macchiarini-skandalen anser ministern Matilda Ernkrans (S). Foto: Jessica Gow/TT och Lorenzo Galassi/AP/TT

Minister: Ny Macchiarini-utredning inte aktuell

Publicerad

Det nya statsrådet Matilda Ernkrans (S) anser att Karolinska institutet (KI) har en del kvar att jobba med när det gäller turerna kring Macchiarini-skandalen. Det säger hon i en intervju med Ekot.
– Det är klart att man kanske måste lägga in ytterligare en växel nu när det åter är uppe till debatt, säger ministern för högre utbildning och forskning.

KI:s tidigare rektor Harriet Wallberg har bland annat riktat kritik mot utredningen av skandalen. Ernkrans anser däremot inte att det är aktuellt med en ny utredning, trots att hon mottagit krav om en ny oberoende utredning.

– Jag tar det här på absolut största allvar, men i dagsläget är det inte aktuellt att titta på en utredning om vad som skett bakåt i tiden. Jag uppfattar att ledningen tar på stort allvar att återupprätta sitt förtroende. Men som sagt, att vi har den här diskussionen, de här frågorna och att jag får ta emot de här breven, visar ju att det arbetet inte är fullgjort, säger hon till radion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer