Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) träffade under fredagen flera myndigheter för att prata om åtgärder efter bussexplosionen vid Klaratunneln i Stockholm. Foto: TT

Eneroth (S) efter explosionen: Digitala staket kan vara en lösning

Uppdaterad
Publicerad

I dag mötte infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) olika myndigheter och aktörer inom kollektivtrafiken, efter olyckan i söndags då en gasbuss exploderade vid Klaratunneln i Stockholm.

Mötet handlade om den framtida säkerheten för gasbussar. Eneroth menar att det är tryggt att åka gasbuss men att man måste gå igenom de risker som ändå finns, vilket blev tydligt vid den här ovanliga olyckan.

Enligt honom kan en lösning på problemet vara så kallade digitala staket, som sätts upp där bussarna inte ska köra. Sätter man ett digitalt staket vid ett område så händer någonting i fordonet som gör att hastigheten begränsas eller till och med stannar helt.

Hör Eneroth berätta mer om förslagen på åtgärder i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.