Emma Rehborg, kommunikationschef på Engelska skolan, kommenterar knivmisshandeln av två elever. Foto: SVT

Engelska skolan efter mordförsöket: ”Vi kommer att se över vår säkerhet”

Uppdaterad
Publicerad

En pojke skadade två andra jämnåriga elever på Engelska skolan i Tyresö i samband med ett bråk. De två personerna fördes till sjukhus med stickskador och en yngre man greps misstänkt för försök till mord.

– Vi har två pojkar som har skickats till sjukhus, de ska under omständigheterna må väl, säger Emma Rehborg, kommunikationschef på Engelska skolan i Tyresö.

Vid 11-tiden kom larmet om bråket på skolan. En elev hade skadat två andra elever med ett stickvapen. Eleven greps på plats av polis och de två skadade personerna är förda till sjukhus. Både gärningsperson och brottsoffer är födda 2003.

Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som misshandel, men ändrade senare rubriceringen till försök till mord.

I en kommentar på sin Facebooksida skriver Engelska skolan: ”Situationen är under kontroll, både elever samt personal är säkra”.

– Vi har två pojkar som har skickats till sjukhus, de ska under omständigheterna må väl, säger Emma Rehborg, kommunikationschef på Engelska skolan i Tyresö.

Hon fortsätter:

– Händelsen ska vara relaterat till en konflikt under skollovet.

Polisbil framför Internationella engelska skolan i Tyresö. Foto: Pia Heick/SVT

900 elever skickas hem

Enligt Engelska skolans kommunikationschef är personerna knivskadade. En plats inomhus på skolan är avspärrad, enligt polisen ska det handla om den plats där bråket startade.

– Vi jobbar med att ta reda på mer, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen under förmiddagen.

Alla 900 elever har skickats hem för dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.