Mannnen greps på denna plats efter larmet om en maskerad man i friluftsområdet Norrviken. Foto: Polisens förundersökning

Misshandlade äldre kvinna – döms till långt fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man döms till åtta års fängelse för flera överfall i Sollentuna under 2019. Fallet har fått stor uppmärksamhet i media då flera offer var äldre och attackerna var oprovocerade.

Attunda tingsrätt dömer mannen till fängelse för bland annat grov misshandel, försök till mord, olaga och men även barnpornografibrott. Brotten utfördes i olika friluftsområden i Sollentuna. Bland annat attackerade han en äldre kvinna med hammare vid Kärleksudden i Norrviken, Sollentuna. Kvinnan fick flera frakturer i skallbenet under misshandeln.

Gärningsmannen har erkänt flera av brotten, däribland attacken mot den äldre kvinnan. Han säger i förhör att han bara haft för avsikt att skada kvinnan och inte döda henne.

Mannen greps den 1 oktober 2019. Gripande skedde när polisen tillsammans med ett brottsoffer undersökte en plats där den misstänkta gärningsmannen ska ha synts. Plötsligt kommer den nu dömda mannen gående på stigen och grips av polisen.

21-åringen har i chattkonversationer uttryckt att han velat döda någon vilket polisen fick larm om från utlandet. Denna chattkonversation användes senare som bevisbörda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.