• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Misshandlades med pistol i park – två till sjukhus

Publicerad

Samma gärningsman misstänks ha rånat tre personer i Vanadislunden under tisdagskvällen. Två personer fördes till sjukhus.

En gärningsman beväpnad med pistol rånade först ett par, efter det gav han sig det på en ensam person.

– Den ena personen i paret fick föras till sjukhus med ambulans, den ensamma fördes också till sjukhus, säger Mikael Pettersson, RLC befäl vid Stockholmspolisen.

Det ska inte handla om några skottskador utan gärningsmannen ska ha slagit personerna i huvudet med pistolen. Polisen misstänker att det är samma gärningsperson vid de båda rånen.

Samma gärningsman

– Signalementet pekar mot att det är samma person, dessutom inträffade det så nära i tid, så det pekar mot att det är samma person, säger Mikael Pettersson.

Gärningsmannen försvann från platsen och trots att polisen sökte med hund i området så har ingen misstänkt gripits. Inledningsvis har en förundersökning om grovt rån, försök till grovt rån, misshandel och vapenbrott inletts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer