Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt detonation i Rotebro

Uppdaterad
Publicerad

Något smällde i eller utanför en bostad i Rotebro vid 03.30 natten till måndag och en skadad kvinna har förts till sjukhus. Polisen utreder nu vad som orsakat smällen och bombgruppen är tillkallad.

En person som hörde smällen hittade den skadade kvinnan i en lägenhet i ett tvåvåningshus och larmade SOS. Hon fördes med ambulans till sjukhus, men uppges ha varit vaken och talbar.

Det fanns vid 06.30-tiden inga uppgifter om skadeläget.

Lägenheter evakuerades

Flera fönster har gått sönder vid den misstänkta detonationen och polisen utreder nu om det är något som kastats in genom ett fönster eller om något har detonerat på utsidan av huset. I samband med händelsen har två lägenheter evakuerats och området runt bostaden är avspärrat.

– Vi inventerar eventuellt filmmaterial som kan finnas i området och hör eventuella vittnen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens region Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är i nuläget frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.