Misstänkt väska på Arlanda flygplats var ofarlig

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt väska fick polisen att spärra av och evakuera delar av Arlanda på torsdagskvällen, men en knapp timme senare kunde de konstatera att väskan var ofarlig.

– Vi tog reda på vad väskan innehöll, vare sig själva väskan eller innehållet var farligt, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral.

Larmet kom in till polisen vid halv åtta-tiden på torsdagskvällen.

– Det är en anträffad väska. Den är placerad på ett sådant sätt, och det finns andra omständigheter, som gör att vi vidtagit de här åtgärderna av säkerhetsskäl, sa Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral kort efter att larmet kom in.

Delar av Arlanda flygplats och intillliggande hotell utrymdes men exakt vilka delar ville polisen inte kommentera. Tågtrafik till och från Arlanda påverkades också.

Avspärrningar hävda

Polisen var under kvällen på plats för att ta reda på mer om väskan.

– Placeringen av väskan är en del av det men inte det enda. Vi arbetar med att skaffa oss kunskap om väskan, vad den innehåller, varför den har placerats som den gjorts och om väskans ägare, sa Daniel Wikdahl.

En knapp timme efter att larmet kom in kunde avspärrningarna hävas och evakueringen stoppas.

– Det finns ingen brottsmisstanke.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer