Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Åklagaren om de anhållna efter misstänkta föremålet: ”Unga personer”

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades vid Stockholms centralstation under tisdagskvällen. Strax efter midnatt hade den större avspärrningen hävts och polisen bedömde inte längre föremålet som farligt. Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till mord, enligt åklagare Daniel Suneson är de i mitten av tonåren.

Polisen hade på onsdagsmorgonen frihetsberövat fyra personer misstänkta för förberedelse till mord. Tre personer är anhållna och den fjärde är enligt polisen medtagen till förhör. Åklagaren har bekräftat att de anhållna är i mitten av tonåren.

– Alla förnekar brott hittills, men de är inte förhörda av en försvarare ännu, säger åklagaren Daniel Suneson.

Föremålet ska analyseras

Polisen larmades vid 19.30-tiden på tisdagen efter att ett misstänkt farligt föremål hittats vid centralstationen. Polisen vill inte gå närmare in på händelsen under natten. Vad det för slags föremål går polisen heller inte in på.

– Det ska undersökas tekniskt nu och analyseras. Varför vi inte säger något om det är för att vi vill att de anhållna själva berättar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson till SVT.

Wikdahl lägger till:

– Det finns ingenting just nu som tyder på att föremålet skulle användas på den här platsen.

Inte längre farligt föremål

Strax efter midnatt hävdes de större avspärrningarna, medan en mindre kring brottsplatsen fortfarande är kvar.

”Det misstänkt farliga föremålet vid Centralplan bedöms inte längre som farligt,” skrev polisen på sin hemsida vid midnatt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från avspärrningarna. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.