De båda offren hittades den 11 april. Polisen har senare konstaterat att de dog dagen innan. Foto: TT

Misstänkt för dubbelmord i Sätra släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen anhölls en ung man misstänkt för dubbelmordet i Sätra i april. Nu har mannen släppts på fri fot men är enligt polisen, inte avskriven från utredningen.

Sedan den unga mannen greps på onsdagen har två förhör hållits. På fredagen släpptes han till slut på fri fot.

– Han har konfronterats med bevisning och efter det har han släppts. Mer ingående vad det är för bevisning överlåter jag till åklagaren att kommentera, säger mannens advokat Slobodan Jovicic.

Morden i Sätra
Försvarsadvokat Slobodan Jovicic. Foto: Advokatfirman Salomonsson & Jovicic

Hur har din klient reagerat på anklagelserna?

– Han har varit oerhört märkt och stressad. Tyvärr har det ju tagit långt tid innan åklagaren har lyckats reda ut det här men det är klart att han är lättad nu.

Misstankarna har försvagats

Mannen som tidigare satt anhållen är inte avskriven från misstankar om inblandning i dubbelmordet i Sätra, uppger polisen.

– Mannen är hörd flera gånger men misstankarna mot honom har försvagats efter dessa förhör, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

SVT har sökt åklagaren i ärenden för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Sätra

Mer i ämnet