Det var den 25 juni som två svenskar, 23 respektive 21 år gamla, blev ihjälskjutna i Köpenhamnsförorten Herlev. Foto: TT

Ännu en man gripen efter dubbelmordet i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

En man som är misstänkt för inblandning i ett dubbelmord i Danmark greps under fredagen i norra Stockholm. Tre personer sitter sedan tidigare häktade i Danmark.

Vid 13-tiden på fredagen greps en man misstänkt för inblandning i dubbelmordet i Danmark tidigare i somras, det uppger polisen på sin hemsida.

Gripandet gjordes i norra Stockholms län och genomfördes av Stockholmspolisens insatsstyrka tillsammans med polisens grupp i Stockholm Nord som särskilt arbetar mot det grova skjutvapenvåldet. Polisen uppger att gripandet gick lugnt till. 

Den gripne mannen kommer att begäras utlämnad till Danmark.

Tre personer utlämnade sedan tidigare

Det var den 25 juni som två svenskar, 23 respektive 21 år gamla, blev ihjälskjutna i Köpenhamnsförorten Herlev. Minst tio skott avlossades från automatvapen och pistol och det har rapporterats att morden har kopplingar till uppgörelser mellan kriminella grupper i nordvästra Stockholm.

Tre personer sitter sedan tidigare häktade i Danmark. Männen är mellan 17 och 21 år gamla. Samtliga nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.