Misstänkt föremål hittades på Palestinas konsulat

Uppdaterad
Publicerad

Ett brev med ett mystiskt innehåll som skickats till Palestinska myndighetens beskickning på Rådmansgatan i Stockholm orsakade en stor insats under fredagseftermiddagen och kvällen.

Personalen vid generaldelegationen reagerade kraftigt eftersom man fått ett liknande brev med ett pulveraktigt innehåll vid Palestinas generaldelegation i Köpenhamn.

– Vi har ett misstänkt föremål på Rådmansgatan. Vi har tekniker på plats som nu håller på att transportera ut objektet som sedan ska analyseras, säger Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen till TT.

Två stora brandbilar, en specialbil och en räddningsbil finns nu i området. 20 personer jobbar på platsen.

Ett kvarter är tillsvidare avspärrat runt konsulatet på Rådmansgatan.

– Polisen befinner sig nu på platsen och gör en insats av stor skala, säger Nils Idemalm platschef vid polisen.

Enligt polisen är det inte är aktuellt att evakuera någon av de boende i fastigheten.

Smittsamt ämne

ABC:s reporter Linda Carlsson som var på plats berättar att det fanns en oro på konsulatet för att det kunde vara ett smittsamt ämne – men det är inget som kunde bekräftas.

Polisen säger till TT att pulvret i alla fall inte är explosivt eller radioaktivt. Exakt vad det är för någonting är för tidigt att svara på.

Larmet kom vid 15.30-tiden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.