Misstänkt farligt föremål hittat i flerfamiljshus i Upplands-Bro – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har gripits efter att polisen hittat ett misstänkt farligt föremål vid en adress i Kungsängen, i Upplands-Bro kommun nordväst om Stockholm. De boende som evakuerades har fått återvända till sina hem.

Två våningsplan i ett flerbostadshus i Kungsängen utrymdes under måndagsmorgonen efter man upptäckt ett misstänkt farligt föremål. På eftermiddagen hävdes avspärrningarna och de boende kunde återvända till sina hem.

– En misstänkt person är gripen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Våldsvågen i Stockholm

Enligt polisen är den gripne en man i 30-årsåldern som misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Polisen: Kan inte kommentera

Enligt uppgifter till  Aftonbladet misstänks den gripna mannen ha tillverkat sprängladdningar som använts under den senaste tidens våldsvåg. Men polisen vill inte svara på om det kan finnas kopplingar till tidigare dåd.

– Det kan jag inte kommentera, säger Daniel Wikdahl till SVT.

Polisen har varit på plats sedan niotiden i morse men vill inte säga hur man fått kännedom om föremålet. De kommer i nuläget inte heller att kommentera vad för slags föremål det rör sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet