Foto: Moa Ferm/SVT

Misstänkt föremål hittat – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 15.00 på måndagseftermiddagen fick polisen larm om ett misstänkt föremål i centrala Stockholm. Polisens bombgrupp är på plats.

Stockholmspolisen har inlett en stor insats på Kungsholmen efter att ett misstänkt föremål hittats utanför en lägenhet i ett flerbostadshus på Fleminggatan, i närheten av Västermalmsgallerian.

– Det var en person som ringde in efter att ha påträffat ett föremål inne i fastigheten, säger Anna Westberg, vid Stockholmspolisen.

En stor polisinsats har inletts och ett större område på Kungsholmen har spärrats av, både för trafikanter och gående.

– De här föremålet är något som vi inte kan avfärda som ofarligt. Men jag kan inte gå in på vad det är, säger Anna Westberg.

Bomgrupp på plats

Vid 16-tiden släppte Polisen på en del av avspärrningarna kring fastigheten och öppnade biltrafiken. Men insatsen med att ta reda på mer om föremålet fortsatte.

Strax efter 17 meddelande man att samtliga avspärrningar är hävda.

– Det är nu fritt fram även för gående, säger Anna Westberg.

Polisens bombgrupp har varit på platsen och tagit hand om föremålet, som flyttats till en annan plats för en teknisk undersökning.

– Undersökningen håller fortfarande på. Föremålet är uttaget ur fastigheten och undersöks nu på en annan plats, säger Anna Westberg.

Fastigheten där föremålet hittades behövde inte utrymmas.

Anmälan om grovt olaga hot

Underkvällen har polisen genomfört dörrknackning i området.

– Man vill se om man kan få upplysningar om någon har sett eller hört någonting, säger Anna Westberg.

Man har upprättat en anmälan om grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.