Misstänkt föremål kastat mot skola i Norsborg

Uppdaterad
Publicerad

Först larmades polisen om misstänkt inbrott på en skola i Norsborg. När de väl kom dit hittades ett misstänkt föremål – nu har polisens bombgrupp kallats in.

Det var vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen som polisen larmades till Karsby International School i Norsborg efter att två unga män setts kasta något som krossat en fönsterruta.

När rutan krossades började gick larmet och ungdomarna sprang därifrån.

När polisen kommer till platsen och undersöker rummet innanför den trasiga rutan upptäcker man ett misstänkt föremål. Polisens bombskyddsgrupp kallas då till platsen.

– Tekniker har precis kommit till platsen och området kring byggnaden har spärrats av, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson vid klockan 18.45.

Ingen person har gripits och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

– Vi har inte gripit någon och det finns uppgifter om att de flytt från platsen på moped. Vi håller som bäst på att samla in vittnesuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.