En burk med ett vitt pulver ska ha hittats utanför polisens utbildningslokaler i Södertörn. Foto: Swepix

Misstänkt föremål utanför Polishögskolan var ofarligt

Publicerad

Polisen spärrade av ett område efter att en burk med vitt pulver hittats utanför Polishögskolans lokaler vid Södertörns högskola i Flemingsberg. Efter några timmar kunde man konstatera att pulvret som hittats var ofarligt.

Larmet om det okända föremålet kom in till polisen kl 8.46 på tisdagsmorgonen. Enligt polisen gick det inte att avfärda att föremålet var ofarligt och spärrade av området vid Alfred Nobels allé utanför polisutbildningens lokaler i Flemingsberg.

– Vi fick in ett samtal från en person om ett föremål. Vi har nu flera patruller på plats som håller avspärrningarna i väntan på nationella bombskyddet, sa Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Genomskinlig burk med vitt pulver

Enligt Jenny Tirén Berg, pressansvarig på Södertörns högskola, rörde sig om en burk med vitt pulver.

Stämningen på skolan uppgavs vara lugn och enligt skolan informerades studenter och anställda om den pågående händelsen.

– Det är ingenting som påverkar undervisningen förutom att det inte är någon undervisning i lokalerna mot gatan, säger Jenny Tirén Berg.

Ofarligt föremål

Vid kl 10.50 kunde nationella bombskyddet konstatera att föremålet var ofarligt.

 - Vi håller på att ta bort avspärrningarna nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer