Ett stort område har spärrats av efter att en död person hittats. Foto: Björn Lockström

Misstänkt mord i Märsta – yngre kvinna hittad död i grönområde

Uppdaterad
Publicerad

En yngre kvinna har hittats död i ett grönområde i närheten av en skola i Märsta. En naturlig död har uteslutits och en förundersökning om mord är inledd.

Det var vid 08 på lördagsmorgonen som polisen larmades till ett grönområde nära en skola i Märsta, där en död person hittats.

Kvinnan har identifierats och hennes anhöriga har underrättats. Kvinnan beskrivs av polisen som ”relativt ung”.

En förundersökning om mord har inletts.

– Vi kan på en gång se att personen inte har avlidit på ett naturligt sätt, säger Towe Hägg.

Genomför digitala dörrknackningar

Polisen genomför digitala dörrknackningar, vilket innebär att de ringer till boende i närheten för att se om de har uppgifter att lämna.

Varför gör polisen digitala dörrknackningar när ni samtidigt ofta varnar för bedrägerier?

– De poliser som ringer runt vet ju om att folk kan vara skeptiska. Därför försöker vi förklara så tydligt som möjligt vad det gäller och det är även därför vi går ut och informerar på vår hemsida om att vi gör digitala dörrknackningar. Då kan vi hänvisa dit, säger Towe Hägg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen gjort ett fynd gjorts på platsen, som misstänks vara kopplat till kvinnans skador.

– Det är rykten, och inget som vi kommenterar. Vi kan inte heller kommentera hennes skador, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

På söndagen meddelar polisen att utredningsarbetet fortsätter och att de fortfarande utreder händelsen som mord. Det är ännu ingen frihetsberövad.

Vet du mer om fallet? Ring polisen på 114 14 eller använd formuläret här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.