En död man hittades på onsdagskvällen i ett skogsområde i Älta. Foto: Swepix

Man påträffad död i skogsområde – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En man påträffades död i ett skogsområde i Älta under onsdagskvällen. Omständigheterna gör att polisen inte kan utesluta att det rör sig om ett misstänkt mord.

Det var vid 18:30-tiden på onsdagskvällen som den avlidne mannen påträffades utomhus i ett skogsområde i Älta av förbipasserande som larmade polisen.

– Vi har inga uppgifter om hur länge kroppen kan ha legat där, men det rör sig om en man, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Patruller befann sig på plats under kvällen för att utreda vad som kan ha hänt och en förundersökning om misstänkt mord har inletts. En teknisk undersökning kommer att genomföras där kroppen hittades.

Klockan 01.30 natten mot torsdagen fanns inga nya uppgifter i ärendet, enligt Anders Mattsson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.