Det var i måndags som en man hittades allvarligt skadad i en park i södra Stockholm. Han evled senare av sina skador. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Misstänkt mord i parkområde i södra Stockholm

Publicerad

En man har dött efter att ha hittats svårt skadad i ett parkområde i Västberga. Polisen var på plats under morgonen och området spärrades av.

I måndags hittades en man allvarligt skadad i en park i södra Stockholm. Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen dött av sina skador, i samband med det inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp. Enligt polisen är omständigheterna kring dödfallet oklara.

– Den här mannen åkte ambulans till sjukhus själv, då var inte polis inblandad. Till en början trodde man inte att det handlade om ett brott, nu utreder vi vad som har hänt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det var en förbipasserande som upptäckte den skadade mannen och slog larm.

Oklara omständigheter

Kontaktade inte sjukvården polisen i måndags när mannen hittades?

– Vi får återkomma till vad det är som har hänt, det är inte alltid polisen är inblandad när ambulansen kommer.

Hon fortsätter:

– Skadorna mannen hade kan uppstå om man ramlar, det kan vara en olycka, men också ett brott. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt dråp.

Polisen har spärrat av parkområdet och en teknisk undersökning ska göras på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer