Polisen knackar dörr i området efter att en person har hittats avliden. Foto: Brottsplats Sthlm

Misstänkt mord i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen hittades en person avliden i en bostad i Tensta. En person är anhållen och polisen utreder händelsen som mord.

Den avlidne anträffades i en bostad i Tensta efter att räddningstjänst larmats kl 10.35. Omständigheterna kring dödsfallet är enligt polisen oklara.

-  Eftersom vi inte vet hur personen avlidit så utgår vi från en brottsteori. Vi har gripit en person i lägenheten som nu ska förhöras, sade Kjell Lindgren, Stockholmspolisens talesperson, till SVT Nyheter under förmiddagen.

Under dagen har polis och kriminaltekniker varit på plats för en teknisk undersökning och för att dokumentera den avlidne och omgivningen för att få svar på hur personen avlidit.

Den person som greps under förmiddagen har nu anhållits misstänkt för mord alternativt dråp.

– Övriga omständigheter kring händelsen har utredningen valt att behålla på grund av förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.