Tekniker är på plats. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt mord i Upplands Väsby – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En död person hittades på söndagen utomhus i centrala Upplands Väsby norr om Stockholm, polisen misstänker mord. Två män är anhållna och misstänkta för mord.

Platsen spärrades av och tekniker kallades dit. Personen är inte identifierad.

– Vi vet inte vem det här är, vi har inte ens en arbetshypotes i nuläget. Så det är lite svårjobbat men när tekniker ska dit så vill man inte hålla på och rota för mycket så att man förstör eventuella spår, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Två män anhållna

Polisen fick in larmet strax efter klockan 02 som ett hjärtstopp, men på plats finns tecken som tyder på att brott har begåtts. Två män greps i närområdet och är nu misstänkta för mord.

– Vi har haft en teknisk undersökning på plats. I det utredningsarbetet som har gjorts så har de här två män gripits och senare anhållits efter beslut från åklagare. Nu jobbar vi med att identifiera den personen som är död så att vi kan underrätta anhöriga, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Utreder alternativa förklaringar

På tisdagen meddelade polisen att de två anhållna har släppts på fri fot. Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd och polisen utreder alternativa förklaringar till dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.