Foto: Janne Åkesson/Swepix

Misstänkt mord på Södermalm – uppgift om anträffad kroppsdel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått uppgifter om att man hittat en kroppsdel från en människa i en fastighet på Södermalm. Polisen har sökt på platsen men har inte hittat något. Sökningen återupptas imorgon meddelar polisen.

Vid 12-tiden på torsdagen fick polisen uppgifter om att en kroppsdel från en människa hittats i en fastighet på Södermalm.

– Vi får in ett samtal om att någon anträffat någonting som ska vara en kroppsdel från en människa, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Byggnaden är ungefär 5 000 kvadratmeter med flera plan. Foto: SVT

Problem med obehöriga i lokalen

Polisen som är på plats arbetar med att ta reda på mer och det görs i en förundersökning som är rubricerad som mord alternativt dråp. Det som beskrevs som en kroppsdel från en människa har inte hittats trots sökningar med likhund.

– Vi undersöker fastigheten och pratar med personer som kan ha uppgifter att lämna.

Fastigheten är en gammal bussdepå, på ungefär 5 000 kvadratmeter, som stått tom under snart ett år i väntan på rivning. Södermalmspolisen och byggentreprenören har under en längre period haft problem med obehöriga som uppehåller sig i lokalerna.

Det var en av rivningsarbetarna som hittade den misstänkta kroppsdelen och larmade polisen.

Kriminella, missbrukare och hemlösa har vistats i byggnaden medan den stått tom i väntan på rivning.

Fortsätter leta på platsen

Vid klockan 17.50 hade polisen fortfarande inte hittat något och meddelar att sökningen avslutas för att återupptas under morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.