En person hittades död i en lägenhet på Södermalm i Stockholm på onsdagen. En person som befann sig i lägenheten greps. Foto: TT

Misstänkt mord – polisen anmäler sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Grannar hörde skrik och bråk från en lägenhet och såg en kniv kastas ut från ett fönster. Polisen larmades, men var på plats först flera timmar senare när kvinnan redan var död.
Polisen anmäler nu sig själv för eventuellt tjänstefel efter det misstänkta mordet på Södermalm i Stockholm.

En kvinna i 50-årsåldern hittades död i en lägenhet på Södermalm i Stockholm på onsdagen. Grannar hörde först bråk och höga skrik från lägenheten.

Därefter ska en kniv ha kastas från ett fönster ner på innergården, enligt vittnesuppgifter till TT. Polisen larmades om händelsen strax före klockan 13, men enligt vittnesuppgifterna dröjde det minst till 15.30-tiden innan polisen kom till platsen. Då hade ambulansen redan varit där och kvinnan var död.

”Fel kan inte uteslutas”

Nu har polisregion Stockholm lämnat in en anmälan om tjänstefel till avdelningen för särskilda utredningar hos polisen. Om anmälan rör tiden det tog för polisen att komma till brottsplatsen, eller om den handlar om något annat, vill polisen inte svara på.

– Jag vet att man har gjort en genomgång av detta ärende uppe på regionledningscentralen och då har man efter den genomgången valt att göra en anmälan till avdelningen för särskilda utredningar, den avdelning som utreder och tittar på om någon polisanställd begått något fel, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

– Efter genomgången kan fel inte uteslutas, då är det polisens hantering av ärendet som avdelningen för särskilda utredningar får titta på. Den anmälan är överlämnad till dem från polisregion Stockholm, fortsätter hon.

Mordmisstänkt man

Hos avdelningen för särskilda utredningar bekräftar man att anmälan rör tjänstefel. Men inte heller där vill man säga vad det eventuella tjänstefelet handlar om.

– Vi har tagit emot en anmälan rörande den händelsen som är rubricerad som tjänstefel, mer än så kan jag inte uttala mig, säger Anders Öström vid avdelningen för särskilda utredningar.

En man i 50-årsåldern greps i lägenheten på Södermalm på onsdagen. Han anhölls på torsdagsmorgonen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen och kvinnan kände varandra, enligt förundersökningsledaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer