Personal på affären, där både målsägaren och gärningsmannen har iakttagits, ska ha slagit larm om det misstänkta mordförsöket. Bilden visar var området Fisksätra är beläget. Foto: Google earth/SVT Design

Misstänkt mordförsök i Fisksätra – man allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 17 på lördagen anträffades en yngre man med skador i ansiktet i Fisksätra och polisen misstänker mordförsök. Nu försöker polisen lägga ihop alla pusselbitar för att reda ut vad som har hänt.

– Vi har inte en exakt tidslinje. Vi vet hur stora delar av ur brottet har gått till, men inte allt och i vilken ordning, säger Ola Österling på polisen.

Vid 17-tiden på lördagen larmades flera patruller till Fisksätra i Nacka kommun, där en man i 20-årsåldern fått skador i ansiktet. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus och nu börjar ett arbete där polisen ska lista ut exakt vad som har hänt.

– Vi ska hämta in övervakningsfilmer från Fisksätra torg och göra en analys av dem, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

– Vi vet att målsägaren och en misstänkt gärningsman har varit inne i en affär, för det finns det vittnesuppgifter om. Men vi vet inte om brottet skett före eller efter det.

Ola Österling, presstalesperson på polisen i region Stockholm. Foto: Sara Brynedal/Polisen

Kan finnas fler gärningsmän

Kan du säga något om den misstänkte gärningsmannen?

– Det är en man, så mycket kan jag säga. Det kan också vara så att det finns fler gärningsmän, förklarar Ola Österling, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.