Misstänkt mordförsök i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Solberga, i södra Stockholm. Detta efter en man hittats skadad under lördagskvällen och fått föras till sjukhus med ambulans. En man har gripits, misstänkt för försök till mord.

Larmet kom klockan 19.21 om ett pågående slagsmål.

– När vi kom till platsen så anträffade vi en svårt blödande man, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Den skadade mannen är i 40-årsåldern och ska ha varit vaken och talbar då han fördes till sjukhus, uppger polisen på sin hemsida. Enligt Österling rör det sig om stickskador. I övrigt är skadeläget just nu oklart.

Polisen genomför nu en insats i Solberga, där den misstänkta brottsplatsen ska undersökas och vittnen höras. Enligt polisen har ”med stor sannolikhet en kniv” använts som tillhygge.

– Den misstänkte mannen är mellan 25 och 30 år gammal, han kunde gripas i väldigt nära anslutning till brottsplatsen, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.