Polispådrag i Kungsängen i västra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man ihjälskjuten i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har dött efter en misstänkt skjutning i Kungsängen i Upplands-Bro. 

Ett stort polispådrag med flera enheter har under natten sökt efter misstänkta gärningsmän – men ännu är ingen gripen.

Klockan 23.12 på lördagskvällen fick polisen in larm från flera personer som hade hört smällar, enligt Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind.

När polis och ambulans kom till brottsplatsen påträffades en man med misstänkta skottskador. Den skadade mannen fick vård på plats – men hans liv gick inte att rädda och konstaterades avliden innan man hann åka till sjukhus. Mannens anhöriga är underrättde.

– Allt pekar på att det är skottskador som är dödsorsaken, säger Carina Skagerlind.

Ingen är gripen

Den misstänkta brottsplatsen är ett grönområde i en del av Kungsängen som heter Tibble. Under kvällen och natten arbetade polisen med att hålla vittnesförhör, knacka dörr och säkra spår. Både hundpatrull och polishelikopter deltog i insatsen.

Ingen är gripen ännu, men enligt Carina Skagerlind så har flera personer tagits in till förhör.

– Vi är kvar väldigt många och vi knackar dörr, hundarna söker forfarande och vi har haft helikopter uppe ganska länge. Vi jobbar febrilt, det vi gör tidigt i grova brottsutredningar har stor betydelse. Det gäller att snabbt fånga upp vittnesuppgifter, så vi lägger stora resurser på det, sa Skagerlind under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.