Misstänkt mordförsök på stödboende

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hittades en man på ett stödboende med omfattande skador i ansiktet. Nu söker polisen efter en misstänkt man.

Vid 16-tiden på måndagen larmades polisen till ett stödboende på Södermalm i Stockholm. Personal hade hittat en man blödande i sin säng.

– Han låg blodig i sin säng med skador på hals, ansikte och öra. Först inleddes en förundersökning om grov misshandel, men när man tittade gärningen så ändrades rubriceringen till försök till mord, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Boendet har övervakningskameror och på det filmmaterialet framgår att den skadade mannen kom till stödboendet tillsammans med en annan man.

– Den personen är anhållen i sin frånvaro. Ytterligare en person ska hämtas till förhör, men jag vet inte på vilka grunder, säger Sven-Erik Olsson.

Under dagen ska en teknisk undersökning ske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.