Polisen larmades om ett misstänkt våldtäktsförsök i Vällingby under måndagseftermiddagen, senare på kvällen greps en man. Foto: STHLMNEWS

Misstänkte överfallsmannen greps – när han blottade sig för barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha försökt våldta en minderårig flicka i Vällingby under måndagseftermiddagen. Mannen ska ha gripits efter att han blottat sig för barn vid en badplats i Hässelby några timmar senare på måndagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet greps mannen efter att polis larmats om att en man blottade sig för barn på en badplats i Hässelby – när polisen kom fram upptäckte de att mannen stämde in på de signalement som givits efter våldtäktsförsöket tidigare under dagen.

– Han är fortfarande anhållen, och det jag kan säga är att det var med anledning av den här händelsen (sexuellt ofredande) som man fick tag på den misstänkte i det andra ärendet som gäller försök till våldtäkt mot barn, säger kammaråklagare Sofia Gullbrandsson, som leder ärendet, till Aftonbladet.

Mannen uppges neka till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.