Här berättar Niklas Kraft, chef på Polisens sexualbrottsgrupp i Stockholm, om det viktiga tips som ledde fram till gripandet av den misstänkte våldtäktsmannen. Foto: Brottsplats sthlm

Misstänkt överfallsvåldtäkt i friluftsområde

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har utsatts för en överfallsvåldtäkt i Täby kommun norr om Stockholm. Gärningspersonen uppges ha hotat kvinnan med kniv.

Larmet till polisen kom in vid 18.48 på söndagskvällen.

– Det är en kvinna som utsatts för en överfallsvåldtäkt vid Skavlötens friluftsområde. Det är en man som hotat med kniv, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Kvinnan är förd till sjukhus för undersökning. Ingen person är frihetsberövad.

En teknisk undersökning med hundsök har gjorts på platsen men ingen är frihetsberövad i ärendet.

Söker vittnen

På måndagsförmiddagen gick polisen ut med ett signalement på gärningsmannen och söker vittnet till brottet som ägde rum vid 18.30-tiden på söndagskvällen vid ett skogsområde intill Arningevägen.

– Om man tror att man har information som kan vara intressant så vill vi jättegärna att man hör av sig via 114 14 eller polisens kontaktformulär, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.