Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Misstänkt skottlossning i Älvsjö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23:30 under fredagen kom det in rapporter om smällar i Älvsjö. Vittnen beskrev smällarna som skottlossningar och polisen kallades till området. Väl på plats fann de inga personer utan enbart hylsor. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och polisen kan i nuläget inte berätta om den misstänkta skottlossninen har kopplingar till skjutningen i Farsta.

Strax innan 12 på fredagskvällen kom det in larm om en misstänkt skottlossning i Älvsjö men polisen fann inga skadade eller misstänkta personer i området.

– Man hittade bara hylsor på platsen. Hur många det var går jag inte in på men jag kan berätta att det var fler än en i alla fall. Vi utreder fallet och försöker prata med vittnen för att få en uppfattning om vad det är som kan ha hänt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Finns det kopplingar mellan det här och tidigare händelser, som skjutningen i Farsta?

– Vi utesluter ingenting men det är inte något som vi har svar på i nuläget.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.