Poliser söker spår efter skottlossning i Danderyd. Foto: Janne ÅkessonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Två gripna för skottlossning i Danderyd

Två personer är gripna misstänkta för ett mordförsök i ett villaområde i Danderyd norr om Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen.

Två personer har gripits misstänkta för inblandning i ett mordförsök i Danderyd, skriver polisen på sin hemsida.

En man larmade tidigt i morse polisen om att han blivit beskjuten av en person som sedan flydde i en bil. Två personer greps senare efter att det ”framkommit uppgifter” i ärendet.

Polisen vill inte berätta mer om händelsen än att man inlett en förundersökning om försök till mord efter att patruller som kom till platsen gjort ”vissa fynd”.

– Det här skedde så nyligen och vi måste avvakta innan vi kan gå ut med mer detaljer, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Teknisk undersökning av brottsplatsen pågår.

Skedde tidigt i morse

Det var tidigt i morse skottlossningen ska ha ägt rum i ett villaområde, larmet kom in klockan 06.06. Polisen är förtegen om skottlossningen.

Efter skottlossningen skulle gärningsmannen ha lämnat platsen i en bil enligt uppgifter på morgonen. Mannen som blev beskjuten ska inte ha fått några fysiska skador. 

På platsen har patrullen gjort vissa fynd och en förundersökning om mordförsök är inledd.

– Det har gjorts vissa fynd som tyder på skottlossning. Vi är på plats och genomför en teknisk undersökning. Mer än så kan jag inte säga, berättade Eva Nilsson någon timme efter dådet.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer