En misstänk skottlossning inträffade under torsdagskvällen i samband med att polisen skulle stanna ett fordon för en kontroll i Nacka. Foto: Privat

Här skjuter polisen mot biltjuven – greps medan han simmade

Uppdaterad
Publicerad

Polisen skulle stanna ett fordon för kontroll i Nacka utanför Stockholm. Det slutade med att föraren riktade ett vapen mot polispatrullen – som då sköt mot honom, enligt polisen. Mannen greps senare medan han simmade.

– Han greps när han simmade i Baggensfjärden, säger Towe Hägg presstalesperson på Stockholmspolisen.

Vid klockan 21.20 på torsdagskvällen försökte polisen stoppa föraren som vägrade stanna. Enligt polisen körde mannen vårdslöst och de misstänkte att han var drogpåverkad. Bilen lämnades i ett bostadsområdet Järla. Då ska föraren ha riktat ett vapen mot polisen.

– Han riktade vapen mot poliserna som då avlossade skott mot mannen, säger Towe Hägg presstalesperson på Stockholmspolisen.

”Hördes ett skott”

I ett videoklipp som SVT tagit del av syns det hur mannen springer över en bro samtidigt som ett skott avlossas. Enligt vittnen på plats var det två två civil polisbilar som stoppade ett fordon. Strax därefter avlossades ett skott.

– Polisen stoppade en bil i korsningen och sedan hördes ett skott. Personen sprang iväg, säger en anonym vittne till SVT Nyheter Stockholm.

Polisen letade efter mannen med hundpatrull. Men mannen ska då, enligt polisen, ha lyckats hota till sig en ny bil och kört från platsen.

– Han har hotat till sig en annan bil i Järla, den bilen är anträffad i Fisksätra, säger Towe Hägg presstalesperson på Stockholmspolisen.

Simmade i baggensfjärden

Kort innan bilen hittades så anträffades dock mannen. Han ska då ha simmat i Baggensfjärden i närheten av Fisksätra, enligt polisen. Det är oklart varför mannen befann sig i vattnet.

Ingen person ska ha skottskadats i samband med händelsen, enligt polisen.

– Han är förd till sjukhus på kontroll för att han själv uppger att han fått yrsel av att ha ramlat, säger Towe Hägg

I samband med sökinsatsen beslutade polisen att inga tåg skulle stanna vid stationen Saltsjö-Järla. Det stoppet hävdes vid 22.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.