Misstänkt våldtäkt i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna uppger att hon blivit våldtagen och misshandlad av en okänd man i ett skogsområde i Märsta.

Kvinnan som är i 20-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har gjort en teknisk undersökning av området runt den misstänkta brottsplatsen.

– Vi ska höra kvinnan och också hennes kompisar som befann sig i närheten, säger Mats Eriksson som är presstalesperson hos polisen.

Mest rädda för

Ingen person är gripen för våldtäkten.

– Mycket tyder på att det rör sig om en överfallsvåldtäkt, säger Mats Eriksson.

– Det skulle i så fall innebära att det handlar om det som både vi och många kvinnor är mest rädda för: en okänd gärningsman.

Samband med andra våldtäkter

Sedan tidigare arbetar polisen med en överfallsvåldtäkt som inträffade i Täby i slutet av juni. Och den har polisen redan kunnat knyta till en annan våldtäkt i Uppsala sommaren 2018. Polisen har säkrat spår som tyder på att det rör sig om samma gärningsman.

– Vi har en särskild grupp som arbetar med den här sortens ärenden i polisområde norr. Därför kommer utredningen om den här våldtäkten att hamna på samma bord som den i Täby, säger Mats Eriksson.

– Att inte titta på likheter mellan händelserna skulle snarast vara tjänstefel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.