Foto: TT

Flera nya anmälningar om sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En person greps tidigare under fredagskvällen misstänkt för våldtäkt under festivalen We are Sthlm. Nu rubriceras händelsen om till sexuellt ofredande.

– Första uppgifterna gav i handen att man misstänkte våldtäkt. Sedan har vi hållit förhör och vidtagit utredningsåtgärder och då ser man att det bör betraktas som ett sexuellt ofredande i stället, säger Kjell Lindgren, vid polisen region Stockholm, till TT.

För fredagen har polisen fått in 17 anmälningar om sexuellt ofredande. Utöver det har det rapporterats om ett misshandelsfall, två skadegörelser, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen. 89 personer har avvisats eller omhändertagits av polisen för ordningsstörning.

Hittills har polisen fått in 38 anmälningar om sexuellt ofredanden under festivalen. I fjol rapporterades 21 fall totalt.

Evenemanget pågår i centrala Stockholm till och med lördag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.