En man som hittades skottskadad i Norsborg har avlidit av sina skador. Foto: TT

Misstänkta för mord i Norsborg släpps fria

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som häktades misstänkta för mord i Norsborg den 8 februari har släppts på fri fot. Det meddelar Södertörns tingsrätt.

– Jag har hävt häktningen men misstankarna kvarstår. Utredningen är inne i ett intensivt skede  och personerna är inte avskrivna, säger kammaråklagare Ida Arnell, Södertörns åklagarkammare.

Det var fredagen den 8 februari klockan 20:50 som polisen larmades om en skottlossning i Norsborg söder om Stockholm. På platsen hittades en skadad man som fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Fem personer greps

Enligt vittnen ska fyra eller fem personer ha setts lämna platsen. Redan morgonen efter greps fem män misstänkta för inblandning i mordet. Senare släpptes en av de fem och nu drygt två veckor senare släpps samtliga.

-Jag har gjort den bedömningen för att misstankarna inte har stärkts vilket är ett krav för att hålla dem fortsatt häktade, säger kammaråklagare Ida Arnell.

Männen var häktade i den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.