Enligt uppgift ska 500-600 mobiler ha blivit stulna vid smash-and-grab-kuppen i Upplands Väsby. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Mobiler för sex miljoner stulna i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

Okända gärningsmän tog med hjälp av en hjullastare sig in i ett grossistföretag inom teknikvaror i Smedby i Upplands Väsby. Mobiltelefoner värda omkring sex miljoner kronor stals vid kuppen.

Det var ett vaktbolag som upptäckte inbrottet vid 15.30-tiden på söndagseftermiddagen. Företaget uppger för polisen att mobiler till ett värde av omkring sex miljoner kronor stulits.

– Det är 500–600 mobiltelefoner som är stulna. Enligt uppgift ska det vara Iphones, säger Sandra Lindegren vid polisen i region Stockholm Nord till Aftonbladet.

Kuppen ska ha genomförts snabbt. Efter att dörren forcerats ska tjuvarna ha försvunnit med mobiltelefonerna i två bilar. Brottet rubriceras som grov stöld.

Polisens tekniker har under natten undersökt platsen. Även övervakningsfilm kommer att kontrolleras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.