Mödrahälsovården vill kunna erbjuda gravida en kvalitativ vård men då krävs mer pengar. Foto: SVT

Mödrahälsovården: ”Mer pengar till förlossningsvården”

Publicerad

Mödrahälsovårdsenheten skriver i ett brev till Landstinget att för att de ska kunna erbjuda gravida kvalitativ vård krävs ökad ersättning.

Krisen inom förlossningsvården har blivit alltmer uppmärksammad efter att flera BB:n och BB-rum har stängts ner. Nu skriver mödrahälsovårdsenheten i ett brev till landstingsråden i Stockholms läns landsting att det krävs en ökad ersättning för hela förlossningsvården.

Behöver 300 kronor per besök

I brevet skriver de att barnmorskemottagningarna behöver ökad ersättning till 300 kronor per besök för att kunna erbjuda en kvalitativ vård till gravida. Mödrahälsovården skriver att en barnmorska i snitt har 117 inskrivna gravida per år. Den nationella rekommendationen är 80 gravida per år.

Socialdemokraternas pressekreterare Fredrik Strelert skriver i ett pressmeddelande att Socialdemokraterna välkomnar förslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer