Modulhus försenade i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

De tillfälliga bostäderna som byggs för flyktingar i Botkyrka har blivit försenade. Anledningen är materialbrist.

– Förseningen beror bland annat på att det är väldigt svårt att få tag i modulbostäder, eftersom många kommuner just nu använder modulbostäder för just det här ändamålet, säger Charlotte Lagerkvist, verksamhetschef för socialförvaltningen i Botkyrka till P4 Stockholm.

Många kommuner satsar på modulbostäder, då de inte längre kan neka till att ta emot flyktingar på grund av bostadsbrist. Det har bidragit till brist på modulhus hos leverantörer.

Okända får bo ihop

Bostäder som skulle stå klara i Botkyrka i maj har senarelagts till tidigast efter sommaren. Under tiden får flera flyktignar bo tillsammans i hyreslägenheter istället.

– Det är inget drömscenario. Det är svårt att låta människor bo tillsammans som inte känner varandra, säger Charlotte Lagerkvist.

Lånar träningslägenheter

Botkyrka kommun kommer använda några lägenheter som bostadsbolaget Botkyrka byggen ger till kommunen för personer somhar svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.Och detta kommer göra bostadsköerna längre.

– Så ser verkligeheten ut, och vi ska verkligen göra vårt bästa för att vara så effektiva som möjligt och se till att folk får det bra, säger Charlotte Lagerkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.