• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Mord i motionsspår jämförs med andra

Uppdaterad
Publicerad

Polisen vidgar nu utredningen om mordet på den 21-åriga kvinnan i Upplands Väsby norr om Stockholm.

– Vi går igenom anmälningar om andra överfall på kvinnor och försöker hitta någon typ av jämförelse. Vi tittar både i Stockholm och i övriga delar av Sverige, säger Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Tanken är att kunna spåra gärningsmannen med hjälp av hans tillvägagångssätt.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Kvinnan hittades död i ett motionsspår den 5 augusti. Polisen har säkrat dna som misstänks komma från gärningsmannen. Dna-profilen har dock inte kunnat matchas mot någon, och polisen topsar hela tiden nya personer.

– Vi har ett ganska stort antal patruller ute som topsar efter en prioriteringslista. Vi är nog uppe i runt 400 topsningar nu, säger Lars Byström.

Prioriteringarna baseras bland annat på tips från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet