Mannen dömdes för flera brott under åren han arbetade på förskolan, bland annat vapenbrott. Foto: TT arkivbild

Mördad kriminell arbetade inom barnomsorgen

Publicerad

En kriminell dömd ung man arbetade som barnskötare på en förskola i Stockholm. Den unge mannen, som nyligen mördades, hade kopplingar till ett kriminellt nätverk och dömdes för flera grova brott under tiden han arbetade på förskolan. Men det rapporterades inte till arbetsgivaren, enligt P4 Stockholm. 

Mannen som arbetade som barnskötare, var dömd för ringa narkotikabrott och olaga hot, men kommunen fick inte reda på domarna vid anställningstillfället, rapporterar P4 Stockholm. Enligt lag är det endast allvarligare brott som mord, sexualbrott grov misshandel som kommer med i registerutdraget.

Flera pistoler

Mannen arbetade på förskolan i två år och under den tiden begick han även flera brott. I ett källarutrymme hade mannen tillgång till en automatkarbin, flera pistoler, stora mängder kokain, digitalvågar och plastpåsar. Mannen dömdes för narkotikabrott och vapenbrott men kunde ändå fortsätta arbeta på förskolan eftersom domstolarna inte har någon skyldighet att meddela arbetsgivaren.

– Jag tror att man borde fundera på om domstolen skulle ha en sådan skyldighet inom vissa yrken, till exempel när det gäller barn där det kan ha bäring på verksamheten, säger skolborgarrådet Lotta Edholm (L) till P4.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer