Foto: TT

Mordförsök i Gamla stan

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid tretiden i morse som larmet kom in till polisen.

– Enligt vittnesuppgifter blev mannen påhoppad och nedhuggen vid Järntorget tidigt i morse, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Polisen berättar för SVT att den knivskadade mannen och en vän var på väg hem från krogen, när de passerar ett gäng på cirka sex personer. Helt plötsligt vänder en av personerna om och hugger den ena mannen i bålen och huvudet med en kniv.

– Enligt personen som är skadad så ska gärningsmannen ha skrikit jävla nazist åt honom innan han högg,  säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Männen ska inte ha varit bekanta med varandra sedan tidigare. Den knivskadade mannen var talbar när ambulansen kom och fördes till sjukhus.  Ingen har ännu gripits för knivattacken. En förundersökning avseende försök till mord är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.