Den 17-åring som rymt och begått nya brott var bara 15 när han sköt en vaktmästare i centrala Malmö. Bilden tagen under häktningsförhandlingen i februari förra året. Foto: Emil Langvad/TT

Dömd för mordförsök inblandad i kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke som dömts för att mordförsök på en vaktmästare i Malmö 2017 var en av dem som var inblandade i kidnappningen av en 16-åring i helgen, det skriver Sydsvenskan.

Det var i onsdags som 17-åringen tillsammans med en annan av de intagna rymde från hemmet han är placerad på genom att hota personalen, rapporterar Sydsvenskan.

Pojken samt ytterligare en rymling och två andra personer greps i lördags i Västerhaninge söder om Stockholm och är misstänkta för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot, skriver mitti.se.

Enligt tidningen ska de fyra ha dragit in en 16-årig pojke de inte kände i en bil, där de ska ha misshandlat honom och krävde hans föräldrar på pengar, vilket också betalades.

17-åringen är dömd av hovrätten till sluten ungdomsvård för narkotikabrott och mordförsök på en snöskottande vaktmästare i Malmö i februari 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.