En tonåring sköts ihjäl på en sushirestaurang i Skogås. Foto: Janerik Henriksson/TT

Mordhäktad 15-åring skulle omhändertas – greps

Uppdaterad
Publicerad

På dagen undertecknades ett dokument om att 15-åringen skulle ”omhändertas omedelbart” med stöd av LVU. Men beslutet hann inte verkställas. I stället greps han för mord, skriver Aftonbladet.

Socialtjänsten i den aktuella kommunen skriver enligt tidningen att pojkens ”hälsa eller utveckling” kan komma att ”skadas genom brottslig verksamhet eller något annat socialt nedbrytande beteende”.

Dokumentet är undertecknat torsdagen den 2 februari, men beslutet hann inte verkställas. Samma kväll grips pojken av polis, misstänkt för att ha skjutit ihjäl en jämnårig på en sushirestaurang lördagen före.

Våldsvågen i Stockholm

Pojken är skriven på en ort i Stockholmsområdet, från tidigare bostadsorter finns uppgifter om en uppväxt präglad av våld och stök. ”Han har upplevt återkommande traumatiska händelser”, konstaterade socialtjänsten då, enligt Aftonbladet.

15-åringen nekar till brott. Ytterligare två tonåringar sitter häktade i ärendet. De är misstänkta för medhjälp till mord respektive skyddande av brottsling.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör basketledaren om hur Skogås förändrats och socialchefen om utmaningarna med att nå fram till ungdomarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet