Föreställningen har premiär imorgon Foto: Arts and HeartsVisa alla (2)
Visa alla (2)

Musikal samlar in pengar för att förebygga psykisk ohälsa

Uppdaterad
Publicerad

– Arts and Hearts är en samling människor som har olika kreativa talanger som vi vill använda för att bidra på det sätt vi kan till ändamål som arbetar konkret med olika projekt för att hjälpa människor som har det svårt, säger regissören och initiativtagarna Ulrika Larsson.

Målet: 200.000 kronor

– Eftersom vi vill lyfta frågan om psykisk ohälsa har vi skrivit en historia som speglar vår samtid. Att 57 procent av dagens 15-åriga tjejer känner sig nedstämda är en obehaglig verklighet och något vi inte kan blunda för. I musikalen får vi ta del av femtonåriga Hannas liv och får en förståelse för hur det kan vara att vara tonåring idag, säger Ulrika Larsson.

Förra året samlade ”Arts and Hearts” in 160.000 kronor för föräldralösa barn i Bosnien och Hercegovina och i år är temat unga tjejer med psykisk ohälsa. I år hoppas de samla in 200.000 kronor då musikalen kommer att spelas två gånger den 8:e och 15:e oktober på Playhouse Teater.

– Föreställningen ”Det syns inte” är en blandning av humor och allvar, mjukt och hårt. Ambitionen är att påminnas om det som vi alla har gemensamt – vår strävan efter att bli accepterade och omtyckta som vi är, säger Ulrika Larsson.

Sissela Nutleyoch Ulrika Larsson, manusförfattare och initiativtagarna till Arts and Hearts.

“Vi vill göra mer än att like”

Initiativtagarna till Arts and Hearts är Ulrika Larsson och Sissela Nutley som också skrivit manus, regisserar respektive producerar. Och i år står bland annat skådespelarna Steve Kratz och Molly Nutley på scen ochmusikalartisten Annika Herlitz (Svenska rösten till drottning Elsa i filmen Frost) sjunger ledmotivet ”Jag hör dig”.

Alla medverkande i föreställningen ställer upp gratis och intäkterna går oavkortat till Tjejzonen. Välgörenhetsföreställningen “Det syns inte” har premiär på söndag på Playhouse Teater i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.