När eleverna tar till sprejburken

Publicerad
Eleverna på Lillholmsskolan i Skärholmen har fått uppleva en annorlunda bildlektion. Deras graffitikonstverk ska resultera i en bildutställning på Medelhavsmuseet i början av nästa år.

– Jag har varit jätterädd för det här, säger bildläraren Sten Canevall. Jag är 59 år gammal och jag har jobbat mycket med bild, men aldrig någonsin med graffiti. Jag var jätterädd att de skulle spreja varandra i ansiktet, men det har gått bra.

Eleverna på Lillholmsskolan i Skärholmen har fått lära sig att måla graffiti. Genom att hugga ut ett budskap i marmor och dessutom måla det i graffiti ska forntiden möta det moderna. Dessutom målar alla den första bokstaven i sitt namn.

Vissa säger ju att det är olagligt med graffiti, vad tycker du?

– Jag tycker det är konst, det är fint, säger eleven Shamm Shirwan.

Graffitins vara eller icke vara har varit en het fråga i Stockholm. Att nolltoleransen nu försvunnit gör att ett sånt här projekt nu är möjligt – stadsdelsförvaltningen har sagt okej.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer