Nationella bombskyddet med bombrobot på plats i Huddinge Foto: Blåljusbilder

Nationella bombskyddet med bombrobot på plats i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Det nationella bombskyddet var under eftermiddagen och kvällen på plats i Vårby gård i Huddinge och boende evakuerades då till en närbelägen skola. Det var i samband med en pågående utredning på platsen som ett eller flera föremål påträffades som ledde till att bombskyddet kallades in.

Polisen kan i nuläget inte säga så mycket om vad som gjorts på platsen men man bekräftar att ett område spärrades av, att bombskyddet var på plats och att boende evakuerades vid 16-tiden på eftermiddagen.

– Polisen kom och sa åt oss att ta med det viktigaste, och sen fördes ett tjugotal av oss boende till en skola där fritidsledare tog emot oss och gav oss mackor och frukt. En del blev lite stressade av det här, men jag är mest stressad för jag glömde mina läxor och jag har prov i morgon, berättar Julia Kaslin en av de evakuerade.

Möttes av avspärrningarna

Karin Nilsson var och handlade när hon sedan återvände hem möttes hon av avspärrningarna.

– Jag fick inte komma in i lägenheten så polisen fick hämta min hund och nu är jag hos en granne i väntan på att få komma hem igen, det är ju lite läskigt, säger Karin Nilsson.

De boende har fått återvända hem

Under kvällen fick en del av de boende återvända hem, men Julia och ett tiotal andra fick var kvar på skolan till 21.00 tiden.

– Polisen har inte sagt något mer än att vi får återvända hem nu, men det känns lite läskigt när man inte vet något, säger Julia Kaslin.

Enligt vittnen ska polisen ha burit ut föremål i påsar från området men polisen kan ännu inte bekräfta att något föremål säkrast från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.