Foto: Bengt Rosenhall Bro/TT

Nedriven kontaktledning orsakar förseningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

En kontaktledning har rivits ned i Häggvik i Sollentuna norr om Stockholm. Det här orsakar förseningar på fjärrtågen och pendeltåg till och från Stockholm. Arlanda Express ställs in och kör nu med buss från Stockholm central.

Det var vid halvsju-tiden i morse som kontaktledningen revs ner. Sen dess har det varit förseningar i tågtrafiken. Även Arlanda Express påverkas. Fjärrtåg mellan Stockholm C – Uppsala, Sala, Mora, Falun och Gävle, samt pendeltåg mellan Södertälje C – Märsta/Uppsala påverkas.

Det är stopp i tågtrafiken från Stockholm Central, störst påverkan har linje 38 där tågen mellan Upplans väsby och Älvsjö är helt inställda och körs med ersättningsbuss istället. Även Arlanda Express trafikerar nu med buss.

– Det finns trafik hela vägen på pendeltågen men det kommer bli lite roddigt så länge kontakten är nedriven, säger Bengt Stenberg, pressjour hos SL.

Just nu går trafiken bara på ett spår på grund av att ett hjälptåg kört på en växel, enligt Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt Trafikverket kan trafiken vara igång för normal trafik under söndagen.

– Reparatörer är på plats och som det ser ut nu kommer trafiken att påverkas dygnet ut, säger Pär Aronsson.

För mer information om din resa besök tågbolagens hemsidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.