Vy norrut från Norrtälje Hamnplan. Foto: Creative Commons

Norrtälje en raket på husmarknaden

Uppdaterad
Publicerad

Priserna på hus i länet ökade marginellt under maj-juli jämfört med samma period förra året. Men det finns en kommun som sticker ut i statistiken: Norrtälje. Där ökade huspriserna med hela nio procent, visar siffror från SCB.

Det är stora skillnader mellan Stockholms läns kommuner när det gäller prisutvecklingen för hus. I Järfälla och Täby har priserna backat med fyra respektive tre procent under den senaste tremånadersperioden (maj-juli) jämfört med samma period förra året. Det visar småhusbarometern från Statistiska centralbyrån, SCB.

Länets raket bland kommunerna som SCB jämfört är Norrtälje med en prisökning på nio procent. Även i Södertälje steg huspriserna, där med fyra procent, jämfört med 2018.

Ser man på hela länet har prisutvecklingen stått ganska stilla, en förändring på blygsamma med plus en procent jämfört med förra året. I landet steg huspriserna med tre procent.

Så har huspriserna förändrats, maj-juli 2019 jämfört med maj-juli 2018

Norrtälje:+9%

Södertälje: +4%

Huddinge: +2%

Sollentuna: +2%

Stockholm: +2%

Haninge: +1%

Botkyrka: 0

Nacka: -1%

Täby: -3%

Järfälla: -4%

Källa: Statistiska centralbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.