Alla födda 1986 eller tidigare kan nu boka sin vaccination. Bland annat här på Kistamässan. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nu kan de som fyllt 35 boka vaccin

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan också de mellan 35 och 39 år vaccinera sig mot covid-19 i region Stockholm. Från och med måndag får de som är födda 1986 eller tidigare boka sin första dos.

Ännu en åldersgrupp har släppts på för vaccinering mot covid-19 i Region Stockholm. Nu får även de som är födda 1986 eller tidigare vaccinera sig.

Tidigare var det sagt att man skulle öppna för en större åldersgrupp, 30-39 år, alltså ett tioårsspann, men så blev det inte. Åldersgränsen sänktes med fem år precis som man gjort tidigare.

Beror på vaccintillgången

– När vi kan öppna för nya åldersgrupper beror till stor del på vaccintillgången, men också på bokningsläget i länet, säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

Bokningarna sker som vanligt antingen via appen Alltid öppet, eller regionens telefonbokning. Vaccinationerna sker på någon av länets vaccinationsmottagningar. Läs mer här om hur man bokar.

Cirka 78 procent respektive 54 procent av gruppen 50 till 59 år och 40 till 49 år har nu vaccinerats med en första dos. Nästan 49 procent av länsborna över 18 år har fått en första dos.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund gav positiva besked på fredagens presskonferens. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet